Fahéjas-mazsolás tekercs
- kb. 20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 75 g mazsola
- 3 ek. rum
- 40 g porcukor
- 2 ek. fahéj
- 30 g olvasztott vaj
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mazsolát néhány percig rumban áztatjuk. A cukrot a fahéjjal összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd megkenjük vajjal és egyenletesen megszórjuk a fahéjas-cukros keverékkel. Hagyjunk két evőkanálnyi keveréket későbbre.
-
Lépés 4
A mazsolát alaposan lecsepegtetjük, majd egy vékony csíkban a tésztára teszünk belőle. A tésztát a hosszú oldal mentén feltekerjük. A tekercset 8 szeletre vágjuk és a szeleteket középen fakanállal lenyomkodjuk.
-
Lépés 5
A tekercseket tojással megkenjük, majd megszórjuk a maradék fahéjas-cukorral.
-
Lépés 6
A tekercseket a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint variálhatjuk a tölteléket, például készíthetünk túrós változatot, vagy használhatunk mazsola helyett más aszalt gyümölcsöt is.