Falatkák zöldfűszeres vajjal
és fokhagymával
0 Bewertungen
- 8 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 12 db falatkához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2 ek. kemény sajt reszelve
- 400 g vaj olvasztva
- 1 gerezd fokhagyma hámozva, préselve
- 1/2 tk. szárított oregánó morzsolva
- 1/2 csokor petrezselyem megmosva, aprítva
- 1 csipet só
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olvasztott vajba belekeverjük a sajtot és hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót, a petrezselymet és a sót.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk és 12 darab kb. 2 centiméteres csíkra vágjuk. A csíkokból csomókat kötünk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A fűszeres vajjal mindegyiket vastagon megkenjük.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén 8 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Okos ötlet: Sóval, borssal fűszerezett tejfölt kínálhatunk mellé mártogatósnak.