Fehér csokoládés torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 perc/ 20 perc
  • 210°C/ 160°C
  • 190°C/ 140°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 160 g tej
  • 1 vaníliarúd a vaníliát kikaparva
  • 250 g tejföl
  • 400 g fehér csokoládé apró darabokra vágva
  • 5 tojássárgája
  • Némi tortabevonó a díszítéshez
  • 500 g szárított hüvelyes a vakon sütéshez
  • Némi vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük és a sütőt alsó-/ felső sütésen 210°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A formát kivajazzuk, a tésztát kitekerjük és a sütőpapírt eltávolítjuk. A tésztát a formába helyezzük és a lelógó részeket eltávolítjuk, vagy visszahajtjuk. A tésztát villával megszúkáljuk.

  3. Lépés 3

    A hüvelyeseket a tésztára szórjuk és kb. 15 perc alatt a legalsó sínen vakon sütjük. Kivesszük a sütőből, a hüvelyeseket eltávolítjuk és a tésztát hűlni hagyjuk.

  4. Lépés 4

    A tejet a vaníliával és a tejföllel felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fehér csokoládét és simára keverjük. Végül a tojássárgákat jól eldolgozzuk a masszában.

  5. Lépés 5

    A tölteléket a tésztára töltjük, majd a sütő középső sínére helyezzük és 160°C-on kb. 20 percig sütjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

  6. Lépés 6

    A tortabevonót a csomagolás szerint megolvasztjuk, majd tetszés szerint kidíszítjük vele a tésztát.

Tipp

A fehérjét cukorral habbá verjük és dekorációként használhatjuk a sütemény mellé.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!