Fehér csokoládés torta
- 15 perc/ 20 perc
- 210°C/ 160°C
- 190°C/ 140°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 160 g tej
- 1 vaníliarúd a vaníliát kikaparva
- 250 g tejföl
- 400 g fehér csokoládé apró darabokra vágva
- 5 tojássárgája
- Némi tortabevonó a díszítéshez
- 500 g szárított hüvelyes a vakon sütéshez
- Némi vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük és a sütőt alsó-/ felső sütésen 210°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A formát kivajazzuk, a tésztát kitekerjük és a sütőpapírt eltávolítjuk. A tésztát a formába helyezzük és a lelógó részeket eltávolítjuk, vagy visszahajtjuk. A tésztát villával megszúkáljuk.
-
Lépés 3
A hüvelyeseket a tésztára szórjuk és kb. 15 perc alatt a legalsó sínen vakon sütjük. Kivesszük a sütőből, a hüvelyeseket eltávolítjuk és a tésztát hűlni hagyjuk.
-
Lépés 4
A tejet a vaníliával és a tejföllel felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fehér csokoládét és simára keverjük. Végül a tojássárgákat jól eldolgozzuk a masszában.
-
Lépés 5
A tölteléket a tésztára töltjük, majd a sütő középső sínére helyezzük és 160°C-on kb. 20 percig sütjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
-
Lépés 6
A tortabevonót a csomagolás szerint megolvasztjuk, majd tetszés szerint kidíszítjük vele a tésztát.
A fehérjét cukorral habbá verjük és dekorációként használhatjuk a sütemény mellé.