Fekete-fehér koszorúk
Tante Fanny friss vajas fekete-fehér süteménytésztánkból pillanatok alatt varázsolhatsz szemet gyönyörködtető pisztáciás koszorúkat a Karácsonyi Ünnepekre.
- kb. 10 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas fekete-fehér süteménytészta 350 g
- 100 g étcsokoládés tortabevonó megolvasztva
- 100 g apróra vágott pisztácia
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát egy lisztezett felületen kinyújtjuk, majd vékony csíkká sodorjuk a kezünkkel. 2 csíkot összesodorva egymással koszorúkat formálunk.
-
Lépés 3
A koszorúkat előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.
-
Lépés 4
Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük az olvasztott étcsokoládéval és megszórjuk az apróra vágott pisztáciával.
A koszorúkat díszíthetjük különféle apróra vágott diófélével, például mandulával, dióval, mogyoróval, megszórhatjuk dekorcukorral vagy cukormázzal is bevonhatjuk.