Felfordított tésztasarkak
A világ a feje tetejére állt! A felfordított tésztasarkakat egész egyszerűen fejjel lefelé készítjük el. Először a feltét kerül a sütőpapírra, majd a tönkölyös leveles tésztánk. Az eredmény pedig ízletes paradicsomos-sajtos falatkák, bármilyen kerti partin vagy házibuliban megállják a helyüket.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 2 ek. balzsamecetkrém
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. méz
- 150 g pásztorsajt
- 150 g színes koktélparadicsom félbevágva
- 1 újhagyma karikákra vágva
- őrölt só és bors
- friss csíra vagy zsázsa a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Sütőpapírral bélelt tepsire balzsamecetkrémet, olívaolajat és mézet csurgatunk, majd egyenletesen eloszlatva paradicsomot, sajtot és újhagymát szórunk, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd 8 egyenletes darabra vágjuk. A tésztatéglalapokat egyesével a feltétre helyezzük és a széleket egy villával megnyomkodjuk.
-
Lépés 4
A tésztát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Miután kihűlt, egy tortaszedő segítségével óvatosan a tészta alá nyúlunk úgy, és megfordítjuk úgy, hogy a feltét a tésztán maradjon. Csírával és zsázsával díszítjük.