Finom rétes áfonyával
- kb. 25 - 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 50 g aszalt áfonya finomra aprítva
- 2 db alma meghámozva, felkockázva
- 1 db kis körte hámozva és felkockázva
- 25 g barna cukor
- 10 g mézeskalács fűszerkeverék
- 1 db narancs
- 30 g margarin olvasztva
- 1 tk porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az aszalt gyümölcsöt 100 ml forró vízzel öntsük le, és kb. 10 percig hagyjuk állni.
-
Lépés 3
Az almát, körtét, cukrot és a fűszereket egy serpenyőben hevítsük fel, és kb. 5 percig karamellizáljuk. Az aszalt gyümölcsöt a vízzel és a narancsgerezdekkel keverjük össze, és adjuk a többi gyümölcshöz. Állandó keverés mellett kb. 5 - 7 percig főzzük, amíg a leve elfő. Hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A gyümölcsös keveréket halmozzuk a tészta alsó harmadára. A tésztaszéleket hajtsuk be, majd a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel.
-
Lépés 5
A rétest varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Aszalt áfonya helyett használhatunk aszalt sárgabarackot is.