Firenzei quiche tenger gyümölcseivel és napraforgómaggal
- 10 + 25 perc
- 210 °C + 180 °C
- 190 °C + 160 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 db kis tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g tengergyümölcsei mix mélyhűtőtt
- 100 g krémtejszín
- 2 tojás sárgája
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 mogyoróhagyma szeletelve
- 1 ek kapor aprítva
- 1 citrom leve
- 50 g napraforgómag
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjunk belőle 4 db 12 cm átmérőjű kört, és tegyük sütőpapírral együtt a tortaformába. A tésztának körben ki kell lógnia, mert ezt később vissza kell hajtani. 10 percre tegyük hideg helyre.
-
Lépés 3
A krémtejszínt, tojássárgáját, fokhagymát, mogyoróhagymát, kaprot, citromlevet, sót és borsot keverjük össze.
-
Lépés 4
A felengedett tenger gyümölcsei mixet tegyük a tésztára, és a tejszínes-keveréket öntsük rá. A kilógó tésztaszéleket hajtsuk be, majd kenjük meg tojással. Szórjuk meg napraforgó maggal.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alsó sínen süssük kb. 10 percig 210 °C-on, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 180 °C-ra, és még 25 percig süssük.
Tálaljuk friss rukkolasalátával!