Flódni

Flódni

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
3 Bewertungen

Mákos-diós csoda a flódni! Tudtátok, hogy ez a két alapanyag a bőség szimbóluma is?! Sokan emiatt babonából is készítik, mi pedig egyszerűen csak azért, mert imádjuk!

  • 35-40 perc
  • 175°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

Mákos töltelékhez:

  • 300 g darált mák
  • 150 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 ml tej
  • 1 csipet

Diós töltelékhez:

  • 300 g darált dió
  • 150 g porcukor
  • 2 cl rum
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 ml tej
  • 1 csipet

Almás töltelékhez:

  • 5 db alma reszelve
  • 100 g porcukor
  • 2 kk őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kk citrom leve
  • 1 csipet

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 175°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Elkészítjük a töltelékeket, a mákos és a diós tölteléknél minden hozzávalót egy kis lábasba teszünk, összekeverünk és 6-8 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük külön a mákos tölteléket, külön a diósat.

  3. Lépés 3

    Az almát is összekeverjük a cukorral, a citrom reszelt héjával, a fahéjjal, a sóval és puhára dinszteljük.

  4. Lépés 4

    A tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd mindegyiket ketté vágjuk, így kapunk 4 tésztadarabot.

  5. Lépés 5

    Az első réteget a sütőpapírra fektetjük, erre egyenletesen elterítjük a diós tölteléket, elsimítjuk.

  6. Lépés 6

    Ráhelyezzük a következő tészta lapot majd a mákos tölteléket elsimítjuk rajta, hogy mindenhol egyenletesen vastag legyen.

  7. Lépés 7

    Erre kerül a következő tészta réteg, és az almás töltelék.

  8. Lépés 8

    Az utolsó réteg a tetejére kerül, megszurkáljuk villával, hogy a gőz tudjon távozni, majd megkenjük tojássárgájával a tészta tetejét.

  9. Lépés 9

    A hűtőbe tesszük, egy kicsit száradni hagyjuk.

  10. Lépés 10

    Kivesszük a hűtőből és lekenjük a tojásfehérjével is a tészta tetejét, így lesz szép márványos.

  11. Lépés 11

    A bejglit a sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!