Focaccia
0 Bewertungen
- 10 - 12 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 6 - 7 perc
Hozzávalók 6 db-hoz vagy 12 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 ek liszt
- 200 g olívabogyó kimagozva
- 4 ek olívaolaj
- Kevés friss rozmaring
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztalapot vágjuk 6 egyforma szélességű csíkra.
-
Lépés 3
A tészta egyik felét szórjuk meg a kimagozott és felaprított olívával, majd a tészta másik felét hajtsuk rá és a széleket lisztezett ujjal nyomjuk össze.
-
Lépés 4
A tésztát lisztezze és néhány csepp olívaolajjal locsoljuk meg.
-
Lépés 5
A kimagozott, felaprított oívával és rozmaringgal díszítsük.
-
Lépés 6
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 200 °C-on süssük készre.
Tipp
A külsejét különböző fűszerekkel szórjuk meg. Próbáljuk ki szárított paradicsommal vagy pesztóval töltve is!