Focaccia sarkok
0 Bewertungen
- kb. 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 5 perc
Hozzávalók egy tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 70 g feta sajt nagyobb darabokra összemorzsolva
- 6 ág kakukkfű durvára vágva
- 40 ml méz folyékony
- 40 ml olívaolaj
- 1 ek. durvára őrölt tengeri só
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük, és közvetlenül a sütőlapra helyezzük. A tésztát középen összehajtjuk úgy, hogy 2 réteg tészta legyen egymáson.
-
Lépés 3
Az ujjunkkal bemélyedéseket készítünk a tészta felületén és minden hozzávalót rászórunk.
-
Lépés 4
A lepényt a sütő középső sínen 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után a lepényt tetszés szerinti háromszögekre vágjuk.
Tipp
Szezonális zöldfűszerekkel is elkészíthetjük, mint a rozmaring, oregánó, vagy akár zöldfűszer keverékkel is.