Fogasfilé leveles tészta bundában
- 10 + 20 perc
- 200 °C + 170 °C
- 180 ° C + 150 °C
- kb. 25 - 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 700 g fogas 4 filé szálka és bőr nélkül
- 200 g póréhagyma felkarikázva
- 1 db piros paprika negyedelve
- 100 g friss spenótlevél
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 tojás
- 1 citrom leve
- 1 tojás a kenéshez
- 1 ek vaj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A spenótlevelet a finomra aprított fokhagymával és póréhagymával kevés vajon pirítsuk, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A halszeleteket locsoljuk meg citromlével és sóval ízesítsük.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk fel 8 egyforma nagyságú négyzetre, ebből négyet kenjünk meg tojással.
-
Lépés 5
A 4 tésztaalapra a következőképpen halmozzuk a tölteléket: spenót, 1 szelet hal, paprika, spenót és kevés rozmaring.
-
Lépés 6
A 4 maradék tésztanégyzettel takarjuk be a tölteléket.
-
Lépés 7
Felvert tojással kenjük meg, a széleket villa segítségével nyomjuk össze.
-
Lépés 8
Alsó- és felső melegítésű sütőben középső sínen kb. 10 percig süssük 200 °C-on, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 170 °C-ra, és további 20 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 9
Rövid ideig pihentessük, majd szeletelve tálaljuk.
Friss zöldsalátával tálaljuk, amelyet borecettel ízesítsünk. Kínáljunk hozzá száraz fehér bort.