Fokhagymás kenyér pizzatésztával
0 Bewertungen
- kb. 35 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 fokhagymás kenyérhez:
- 2 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 80 ml olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 csokor petrezselyem aprítva
- 6 ág kakukkfű aprítva
- 6 ág rozmaring aprítva
- Nagyszemű tengeri só a szóráshoz
- olívaolaj a forma kikenéséhez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és kivesszük a tésztákat a hűtőből.
-
Lépés 2
Az olívaolajat a fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel és rozmaringgal összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük és a fokhagymás zöldfűszeres olajjal megkenjük. A hosszabbik oldal mentén egymásra hajtjuk a tészta széleit.
-
Lépés 4
A tésztacsíkokat 6 egyenlő nagyságú szeletre vágjuk és állítva, lazán egy sütőformába rendezzük.
-
Lépés 5
A kenyeret a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Más zöldfűszereket is használhatunk, mint például snidlinget vagy zsályát. Próbáld ki olívaolaj helyett 125 g friss sajttal is elkészíteni.