Földimogyorós-spárgás táskák
Vegán receptet keresel spárgával és leveles tésztával? Nem csak vegánoknak ajánljuk a humus-szal töltött és földimogyoróval szórt spárgás táskákat. Ideális piknikezéshez is.
- 30-35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 spárgás táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 24 szál zöldspárga tisztított
- 150 g hummus
- 1 tk. curry
- 50 g fagyasztott spenótlevél
- 2 ek. sózott földimogyoró durvára törve
- őrölt só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hummus-t és a spenótot összekeverjük, sóval és curry-vel ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és középen ketté vágjuk. A tésztadarabokat ismét kettévágjuk, majd átlósan vágunk 4 téglalapot úgy, hogy összesen 8 háromszög alakuljon ki.
-
Lépés 4
Körülbelül 2 evőkanálnyi keveréket teszünk mindegyik háromszögre és vékonyan elkenjük. A háromszög széles oldalára 3-3 spárgát teszünk.
-
Lépés 5
Tekerjük fel a spárgákat, majd kenjük meg a tésztát vízzel és szórjunk rá egy kevés földimogyorót.
-
Lépés 6
A spárgás táskákat a sütő középső sínén kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.