Földimogyorós szeletek sós karamellel
- 6 - 8 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 30 földimogyorós szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- liszt a nyújtáshoz
- 300 g puha karamell
- 150 g sós földimogyoró
- Nagyszemű tengeri só
- 100 g csokimáz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tészát egy lisztezett nyújtódeszkán kb. 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy késsel kb. 2,5 x 6 cm nagyságú szeletekre vágjuk. A kekszeket egy sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük kis távolságra egymástól.
-
Lépés 3
6 - 8 perc alatt világos színúre sütjük. Hűlni hagyjuk.
-
Lépés 4
A karamell bonbonokat egy kis tálban, kevergetés közben, lassan felolvasztjuk és a földimogyorót hozzákeverjük. Egy teáskanálnyi karamellás földimogyorót hosszában a tésztacsíkokra kanalazunk és hagyjuk kihűlni. Ha a kanalazás közben a karamell megszilárdulna, csak melegítsük fel újból.
-
Lépés 5
A csokoládémázat a leírás szerint felolvasztjuk és egy teáskanál segítségével a kekszre csorgatjuk. Végül tengeri só szemekkel szórjuk meg.