Földimogyorós szeletek sós karamellel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 6 - 8 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók kb. 30 földimogyorós szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tészát egy lisztezett nyújtódeszkán kb. 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy késsel kb. 2,5 x 6 cm nagyságú szeletekre vágjuk. A kekszeket egy sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük kis távolságra egymástól.

  3. Lépés 3

    6 - 8 perc alatt világos színúre sütjük. Hűlni hagyjuk.

  4. Lépés 4

    A karamell bonbonokat egy kis tálban, kevergetés közben, lassan felolvasztjuk és a földimogyorót hozzákeverjük. Egy teáskanálnyi karamellás földimogyorót hosszában a tésztacsíkokra kanalazunk és hagyjuk kihűlni. Ha a kanalazás közben a karamell megszilárdulna, csak melegítsük fel újból.

  5. Lépés 5

    A csokoládémázat a leírás szerint felolvasztjuk és egy teáskanál segítségével a kekszre csorgatjuk. Végül tengeri só szemekkel szórjuk meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!