Fonott pizzatészta “trikolor”
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 ek friss sajt vagy ricotta
- 1-2 ek bazsalikomos pesztó
- 1 cs. bivalymozzarella
- 1 üveg szárított paradicsom lecsepegtetve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pesztót a friss sajttal (vagy ricottával) keverjük össze. A mozzarellát és a szárított paradicsomot vágjuk csíkokra.
-
Lépés 3
A tésztát hosszában vágjuk három egyforma szélességű csíkra. A csíkokat egyenként töltsük - az egyikre kenjük a bazsalikomos pesztót, a másikra tegyük a szárított paradicsomot, a harmadikra pedig a mozzarellát. A tésztát hajtsuk a töltelékre, és a három részből fonjunk copfot.
-
Lépés 4
190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
Kínáljunk hozzá fokhagymás mártogatóst és olívabogyót.