Fonott rétes lazaccal és spenóttal
0 Bewertungen
- 20-25 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 ek. olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 250 g spenótlevél friss vagy gyorsfagyasztott leveles spenót kiolvasztva
- 200 g füstölt lazac apróra vágva
- őrölt só és bors
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a fokhagymát, valamint a spenótleveleket, majd sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A keveréket hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott füstölt lazacot.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tészta széleitől 8-8 cm-re bevágjuk hosszában, körülbelül 1,5 cm szélesen (lásd. a képen).
-
Lépés 5
A tészta közepére öntsük rá a tölteléket, majd a bevágott tésztaszéléket hajtsuk egymásra, és kenjük be tojással a fonott tésztát.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A rétest lazac helyett más füstölt halakkal is meg lehet tölteni, például a pisztráng kitűnő választás.