Fügés-prosciutto sonkás pizza
Csodálatos ízkavalkád! Legyen a kísérő akár egy pohár bor vagy egy finom házi limondé, ez a fügés-prosciutto sonkás pizza mindig jó választás! A friss metélőhagymával válik teljessé az ízvilág.
- kb. 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 2 fél pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g créme fraîche (krémsajt)
- 125 g camembert sajt szeletekre vágva
- 6 érett füge szeletelve
- 12 szelet prosciutto (sonka)
- 1/2 csokor friss metélőhagyma apróra vágva
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és félbevágjuk.
-
Lépés 3
A tésztákra krémsajtot kenünk úgy, hogy körbe kb. 1-1 cm szegélyt üresen hagyunk. A tetejére camembert sajtot és fügét teszünk, majd sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 4
A pizzákat a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után rátesszük a prosciutto sonkát és megszórjuk metélőhagymával.
Kakukkfűvel is megszórhatjuk a pizzát sütés előtt.