Fügés szeletek juhsajttal
- kb. 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 200 g juhsajt
- 60 g túró
- 60 g tejföl
- 2 ek étkezési keményítő
- 30 g morzsa
- 4 tojás sárgája
- 8 friss füge szeletelve
- Só, szerecsendió, cayennei bors ízlés szerint
- rozmaring
- 1 tojás fehérje
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.
-
Lépés 3
A fügét mossuk meg, és vágjuk kb. 1/2 cm vastagságú szeletekre.
-
Lépés 4
A juhsajtot, túrót, tejfölt, étkezési keményítőt, morzsát és tojássárgáját keverjük össze, sóval, frissen őrölt szerecsendióval és cayennei borssal ízesítsük.
-
Lépés 5
A tésztát kenjük meg a sajtkrémmel, majd a fügeszeleteket fektessük a masszára.
-
Lépés 6
A süteményt előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 7
A díszítéshez a rozmaringot kenjük meg a tojásfehérjével, hempergessük kristálycukorba, és 90 °C-os sütőben kb. 30 percig szárítsuk.
Ezt a receptet édes változatban is elkészíthetjük, ebben az esetben a juhsajt helyett túrót használjunk.