Füstölt húsos – lencsés rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 100 g fehérkenyér felkockázva
  • 1/8 l víz
  • 200 g főtt füstölt hús apróra vágva
  • 1-2 kis fej hagyma finomra aprítva
  • 1 ek olaj
  • 50 g vaj vagy margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 400 g lencse megfőzve
  • 1 ek tárkonyecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk édespetrezselyem szárított, morzsolva
  • Só, bors ízlés szerint
  • vaj vagy margarin a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kenyérkockákat vízzel öntsük le, és kb. 10 percig áztassuk.

  3. Lépés 3

    A füstölt húst és hagymát forró olajban pirítsuk meg.

  4. Lépés 4

    A vajat a tojás sárgájával keverjük habosra. A kenyeret nyomkodjuk ki, és keverjük össze a füstölt hússal, hagymával és lencsével. Mustárral, fokhagymával, édespetrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A tölteléket kenjük a tésztára, a széleket hajtsuk be, és a rétest konyharuha segítségével tekerjük fel. Helyezzük varrattal lefelé sütőpapírral bélelt tepsire, és olvasztott vajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben, középső sínen kb. 30 perc alatt süssük készre.

Tipp

Használhatunk a recepthez konzerv lencsés is.
Tálaljuk a rétest friss, ropogós salátával!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!