Füstölt lazacos quiche
- kb. 45 - 50 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 quicheformához (Ø 24 - 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 400 g füstölt lazac vékonyra szeletelve
- 1-2 ek torma frissen reszelve
- 150 g mascarpone
- 2 tojás
- 1 ek liszt
- 1/4 l tej
- 125 g tejszín
- Kevés fehér bors frissen őrölve
- só
- 1/2 köteg kapor aprítva
- Kevés vaj a forma kenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A lazacot szeleteljük vékonyra. A tormát a mascarponéval keverjük össze. Vigyázzunk, ha a torma csípős, akkor kevesebbet használjunk, hogy a massza ne legyen túl csípős.
-
Lépés 3
A quicheformát vajazzuk ki, és a tésztát helyezzük bele. A kilógó tésztaszéleket hajtogassuk vissza, így erősebb peremet kapunk. A tésztalapot villával szurkáljuk meg. A tormás masszát kenjük a tésztára, és erre tegyünk a lazacszeleteket .
-
Lépés 4
A tojást verjük fel. A lisztet kevés tejjel keverjük simára, a maradék tejet, tejszínt és a tojásokat keverjük össze, majd sóval és borssal ízesítsük. A kaprot mossuk meg, vágjuk apróra, és keverjük a tojásos masszába, majd az egészet öntsük a lazacra.
-
Lépés 5
A quichet előmelegített sütőben alsó sínen kb. 45 - 50 perc alatt süssük készre. Ha a teteje korábban barnulni kezd, sütőpapírral takarjuk be.
Lazac helyett növényi olajban lévő tonhal konzervvel is kipróbálhatjuk a receptet. Ebben az esetben a kapor helyett használhatunk más zöldfűszert is.