Füstölt pisztrángos szeletek

Füstölt pisztrángos szeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 18 - 20 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 15 kis szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2-3 db füstölt pisztráng kb. 3 cm-es szeletekre vágva
  • 4 ek. paradicsomszósz
  • 100 g fekete olajbogyó magozva, finomra aprítva
  • 150 g koktélparadicsom szeletelve
  • 2 ek. kakukkfű
  • 1 ek. olívaolaj vagy dióolaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 tojás a kenéshez
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire kitekerjük, és 15 egyforma (8 x 8 cm-es) négyzetre vágjuk. 10 percig hűvös helyre tesszük, majd megkenjük a felvert tojással.

  3. Lépés 3

    A paradicsomszószt összekeverjük az olajbogyóval, majd a tésztára kenjük úgy, hogy a széleken 2 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    Felváltva koktélparadicsomot és pisztrángdarabkákat teszünk a tésztára, és megszórjuk kakukkfűvel. Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.

  5. Lépés 5

    A szeleteket előmelegített sütőben középső sínen 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük, és forrón tálaljuk.

Tipp

Pisztráng helyett kipróbálatjuk tonhallal vagy lazaccal is, azonban nagyon fontos, hogy a haltartalma miatt még frissen fogyasszuk el!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!