Füstölt pisztrángos szeletek
- 18 - 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 15 kis szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2-3 db füstölt pisztráng kb. 3 cm-es szeletekre vágva
- 4 ek. paradicsomszósz
- 100 g fekete olajbogyó magozva, finomra aprítva
- 150 g koktélparadicsom szeletelve
- 2 ek. kakukkfű
- 1 ek. olívaolaj vagy dióolaj
- 1 ek. balzsamecet
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire kitekerjük, és 15 egyforma (8 x 8 cm-es) négyzetre vágjuk. 10 percig hűvös helyre tesszük, majd megkenjük a felvert tojással.
-
Lépés 3
A paradicsomszószt összekeverjük az olajbogyóval, majd a tésztára kenjük úgy, hogy a széleken 2 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 4
Felváltva koktélparadicsomot és pisztrángdarabkákat teszünk a tésztára, és megszórjuk kakukkfűvel. Meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.
-
Lépés 5
A szeleteket előmelegített sütőben középső sínen 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük, és forrón tálaljuk.
Pisztráng helyett kipróbálatjuk tonhallal vagy lazaccal is, azonban nagyon fontos, hogy a haltartalma miatt még frissen fogyasszuk el!