Fűszeres quiche
- kb. 50 perc
- 190° C
- 170° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy 24 cm-es quiche formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 - 3 újhagyma karikákra vágva
- 1 ek. friss zsálya aprítva
- 1 tk. friss lestyán aprítva
- 2 ek. friss metélőhagyma aprítva
- 3 tojás
- 250 g sajt
- 1 késhegynyi szerecsendió őrölve
- Só és bors őrölve
- 80 g prosciutto (sonka) szeletelve
- 1 ek. vaj a kenéshez
- friss fűszernövények a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk és a kivajazott formába helyezzük (tapadásmentes formánál a vajazás elhagyható). A lelógó tésztával a széleket megerősítjük és egy ollóval 1 cm-enként bevágjuk kb. 5 mm mélyen.
-
Lépés 3
A sajtot, a tojást és fűszernövényeket habverővel kikeverjük. Sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük.
-
Lépés 4
Az újhagymát eloszlatjuk a tésztán és a sajtkeveréket ráöntjük.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 50 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 6
Miután megsült, ráhalmozzuk a prosciutto sonkát és friss fűszerekkel megszórjuk.
Okos ötlet: Réti gyógynövényeket is használhatunk a quiche elkészítéséhez, mint például csalánt, turbolyát, útifüvet, cickafarkat vagy sóskát.