Gesztenyés bukta
Ínycsiklandozó gesztenyés bukta csokoládéval, tökéletesen passzol az évszakhoz és illatával biztosan felidézi a karácsonyi vásárok hangulatát.
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 1/2 befőtt gesztenyemassza/gesztenyelekvár
- 100 g étcsokoládé (tortabevonó) darabokra törve
- Kevés vaj a forma kikenéséhez
- kevés cukor a tepsi szórásához
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében 4 részre, hosszában pedig 3 részre vágjuk, így 12 tésztaszeletet kapunk.
-
Lépés 3
Mindegyik tésztára 1 teáskanálnyi gesztenyekrémet, és 1-2 darab étcsokoládé darabot helyezünk. A tészták sarkait behajtjuk és gombócokat formálunk belőlük.
-
Lépés 4
A tepsit kikenjük vajjal, meghintjük cukorral, majd szorosan egymás mellé helyezzük a buktákat.
-
Lépés 5
A buktákat a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Sütés után díszítsük a buktákat olvasztott csokoládéval és tálaljuk vaníliapudinggal.