gesztenyés bukta

Gesztenyés bukta

csokoládéval
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Ínycsiklandozó gesztenyés bukta csokoládéval, tökéletesen passzol az évszakhoz és illatával biztosan felidézi a karácsonyi vásárok hangulatát.

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében 4 részre, hosszában pedig 3 részre vágjuk, így 12 tésztaszeletet kapunk.

  3. Lépés 3

    Mindegyik tésztára 1 teáskanálnyi gesztenyekrémet, és 1-2 darab étcsokoládé darabot helyezünk. A tészták sarkait behajtjuk és gombócokat formálunk belőlük.

  4. Lépés 4

    A tepsit kikenjük vajjal, meghintjük cukorral, majd szorosan egymás mellé helyezzük a buktákat.

  5. Lépés 5

    A buktákat a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Sütés után díszítsük a buktákat olvasztott csokoládéval és tálaljuk vaníliapudinggal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!