Gesztenyés csigák
Végre újra eljött a gesztenye ideje! Friss vajas kelt tésztánkból készült gesztenyés csigáink a puha tészta és a krémes gesztenye töltelék tökéletes kombinációja. A gesztenyés csigák pillanatok alatt elkészülnek, és mennyei illatúak sütés közben – a legjobb, ha frissen sütve és még melegen fogyasztjuk.
- kb. 25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 4 gesztenyés csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 200 g gesztenye megfőzve, meghámozva
- 50 ml tej
- 1 ek. cukor
- 1 ek. rum
- 1 tojássárgája a kenéshez
- 1 ek. apróra vágott pisztácia a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A megfőtt gesztenyét, a tejet, a cukrot és a rumot szaggatóval botmixerrel összepürésítjük. Ha túl sűrű a gesztenyepüré, adjunk hozzá még egy kis tejet.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük majd hosszában 4 egyenlő szélességű csíkra vágjuk.
-
Lépés 4
A gesztenyekeveréket habzsák segítségével hosszában a tésztacsíkokra eloszlatjuk. A csíkokat összegöngyöljük, figyelve arra, hogy a tölteléket jól körbezárjuk.
-
Lépés 5
A csíkokat körülbelül 70 cm hosszúra nyújtjuk, majd hajtsuk félbe. A hajtás helyén villával megszurkáljuk, és az óramutató járásával megegyező irányban feltekerjük, hogy a tészta spirálba csavarodjon.
-
Lépés 6
A tojássárgáját elkeverjük 1 evőkanál tejjel, és megkenjük vele a csigákat. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben a középső rácson kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rum helyett ugyanannyi almalé vagy víz is használható.