Gesztenyés kiflik
- 15 - 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 125 g gesztenyemassza
- 30 g méz
- 1 ek. puha vaj
- 1 tk. fahéj
- 50 g mogyoró finoman megpörkölve, durvára vágva
- 1 tojás a kenéshez
- 3 ek. barna cukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gesztenyemasszát, a mézet, a vajat, a fahéjat és mogyorót összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. A rövidebb oldallal párhuzamosan 4 egyenlő részre vágjuk, majd a tésztaszeleteket átlósan átvágjuk. Így 8 darab háromszöget kapunk.
-
Lépés 4
Mindegyik szeletet megkenjük tojással és a szélesebbik végére 1 ek. gesztenyemasszát teszünk. A töltelékes oldalnál kezdve feltekerjük és kiflit formálunk.
-
Lépés 5
A kifliket tojással megkenjük és barna cukorral megszórjuk.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez a kifli nagyszerű előre elkészíthető étel, amit akkor süthetünk ki, ha szükséges. Ehhez fagyasszuk le a még sületlen kifliket. Sütés előtt kb. 15 perccel vegyük ki és hagyjuk szoba hőmérsékleten kiolvadni.