Gesztenyés meggyes kiflik
bejgli tésztából
0 Bewertungen
- 28 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 6 perc
Hozzávalók 8 kiflihez
- 1 cs. Tante Fanny friss bejgli tészta 400 g
- 100 g mélyhűtött gesztenyemassza felengedve, összetörve
- 100 g kimagozott meggy leszűrve
- 1 tojás
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 160°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a hosszabbik oldal mentén 3 vágással 4 egyenlő részre osztjuk. Minden téglalapot átlósan átvágunk, úgy hogy összesen 8 db háromszöget kapjunk.
-
Lépés 3
A háromszögek szélesebbik végére teszünk egy teáskanál gesztenyemasszát és 2-3 szem meggyet. A töltelékes oldaltól kezdve feltekerjük egészen a csúcsáig. A kifli formákat tojással megkenjük és egy sütőlapra helyezzük.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén 28 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Okos ötlet: A töltelékhez gesztenye helyett mákot is használhatunk.