Gesztenyés pizza
Kóstoltál már gesztenyés pizzát? A rókagomba és a prosciutto teszi igazán különlegessé az ízélményt.
- 15-18 perc (18-20 perc)
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 160 g rókagomba
- 2 ek. olaj
- 240 g créme fraîche (krémsajt)
- 160 g gesztenye főzve, durvára törve
- 1 kis lilahagyma meghámozva, vékony szeletekre vágva
- őrölt só és bors
- 80 g prosciutto (sonka) vékonyra szeletelve
- friss majoranna díszíteni
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A rókagombát serpenyőben egy kis olajon kb. 4 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A pizzatésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsibe kitekerjük és a krémsajttal megkenjük úgy, hogy körbe 1-1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
A krémsajtra egyenletesen elosztva szórjuk a gesztenyét, a hagymát és a rókagombát.
-
Lépés 5
A tepsit a legalsó sínre tesszük és a pizzát 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 6
Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük és a tetejére sonkaszeleteket teszünk, majd megszórjuk majoránnával.
Krémsajt helyett használhatunk tejfölből és túróból kevert krémet is, és a rókagomba helyett más gombát is használhatunk.