Gesztenyés sarkak
0 Bewertungen
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 75 ml tej
- 1 vaníliarúd kikapart velője
- 1 ek. cukor
- 1/2 tk. fahéj őrölve
- 200 g gesztenye főtt
- vaníliás porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejet a vaníliával, fahéjjal és cukorral felfőzzük és a gesztenyére töltjük. Egy botmixerrel simára keverjük.
-
Lépés 3
A linzertésztát hosszában kétfelé, széltében háromfelé vágjuk, így 6 egyenlő részt kapunk.
-
Lépés 4
A tésztaszéleket vízzel megkenjük és 1-1 ek. gesztenye masszát tesszük mindegyik közepére.
-
Lépés 5
Átlósan összehajtjuk a tésztákat és a széleket megnyomkodjuk egy villával.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
-
Lépés 7
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
A gesztenyemasszát tovább lehet még ízesíteni cseresznyelével, vagy rummal.