Gesztenyesarok
0 Bewertungen
- 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 15 dkg gesztenyemassza
- 1 cs vaníliáscukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt és vágjuk 8x8 cm-es négyzetekre.
-
Lépés 3
A tészta széleit locsoljuk meg vízzel, és mindegyik közepére halmozzunk a gesztenyemasszából.
-
Lépés 4
Átlósan hajtsuk félbe, hogy háromszöget kapjunk, és a vízzel meglocsolt széleket nyomjuk össze, hogy a tészta összeragadjon.
-
Lépés 5
A tésztát spricceljük meg vízzel, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
-
Lépés 6
Porcukorral meghintve tálaljuk!
Tipp
Ha a tészta szélét villával nyomkodjuk össze, szép mintát kap.