Gesztenyesarok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt és vágjuk 8x8 cm-es négyzetekre.

  3. Lépés 3

    A tészta széleit locsoljuk meg vízzel, és mindegyik közepére halmozzunk a gesztenyemasszából.

  4. Lépés 4

    Átlósan hajtsuk félbe, hogy háromszöget kapjunk, és a vízzel meglocsolt széleket nyomjuk össze, hogy a tészta összeragadjon.

  5. Lépés 5

    A tésztát spricceljük meg vízzel, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

    Porcukorral meghintve tálaljuk!

Tipp

Ha a tészta szélét villával nyomkodjuk össze, szép mintát kap.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!