gombás kiflik

Gombás kiflik

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Tökéletes nassolnivaló a gombaszezonhoz: gombával és sonkával töltött kiflik leveles tésztából. Könnyen és gyorsan elkészíthető falatkák kicsiknek és nagyoknak.

  • 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 16 kiflihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 120 g gomba (rókagomba, vargánya, csiperke) apróra vágva
  • 100 g főtt sonka kockára vágva
  • 1/2 vöröshagyma apróra vágva
  • 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
  • kezeletlen reszelt citromhéj
  • 1 ek. tejföl
  • őrölt só, bors és szerecsendió
  • 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gombát rövid ideig dinszteljük (zsiradék nélkül), majd hozzáadjuk a hagymát és a sonkát és addig pároljuk, amíg a kiengedett víz teljesen elpárolog. Sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    Hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a tejföllel.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd hosszában félbevágjuk. A tésztacsíkokat széltében még 4 egyelő darabra vágjuk és mindegyik téglalapot átlósan átvágunk, hogy háromszögeket kapjunk.

  5. Lépés 5

    Mindegyik tészta-háromszögre 1 púpozott teáskanálnyi gombás keveréket teszünk, majd feltekerjük, mint egy kiflit és megkenjük a felvert tojással.

  6. Lépés 6

    A kifliket az előmelegített sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!