Gombás quiche garnélával
0 Bewertungen
- kb. 10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 250 g gomba szeletelve
- 1/2 köteg újhagyma karikára vágva
- 1 ek olívaolaj
- 125 g krémtejszín
- 2 tojás
- Só, bors ízlés szerint
- kapor
- 400 g garnélarák megpucolva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az újhagymát süssük üvegesre, a gombát adjuk hozzá, rövid ideig süssük, majd hűtsük ki.
-
Lépés 3
A tojást verjük fel, keverjük hozzá a krémtejszínt, enyhén sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele a gombás masszát, majd a kaprot is.
-
Lépés 4
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a széleket belisztezett ujjal könnyedén nyomkodjuk kifele. A masszát halmozzuk a tésztára, erre tegyük a rákot.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük, szeletelve tálaljuk.
Tipp
Behűtött száraz fehérborral tálaljuk!