Gombás répás táskák
Ezek a gombás répás táskák nem csak jól néznek is, hanem nagyon finomak is. Könnyű elkészíteni és garantált vele a siker.
- kb. 15 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 2 ek. olívaolaj
- 3 répa megtisztítva, csíkokra vágva
- 100 g kisebb gomba apróra vágva
- 1 tk. méz
- 1 ek. petrezselyem aprítva
- 150 g kecskesajt
- 40 g parmezán
- 1 ek. zsemlemorzsa
- Só és bors őrölve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelgítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és a répát, valamint a gombát kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet és a petrezselymet, sóval, borssal fűszerezzük és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A kecskesajtot, a parmezán felét és a zsemlemorzsát összekeverjük és fűszerezzük.
-
Lépés 4
A tésztát egy tepsibe kitekerjük és 6 négyzetre vágjuk. Minden szelet tészta két szemközti sarkát a szélével párhuzamosan bevágjuk. A széleket tojással megkenjük.
-
Lépés 5
Mindegyik tészta közepére 1 ek. kecskesajtos krémet teszünk és ráhalmozunk valamennyi sárgarépás, gombás tölteléket. A tészta két szemközti sarkát összefogjuk és összeillesztjük.
-
Lépés 6
A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a maradék parmezánnal. A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Gombák közül használhatunk champion-, laska-, vagy erdei gombákat is.