Gombás rétes
- 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g friss gomba apróra kockázva
- 200 g főtt burgonya apróra szeletelve
- 125 g krémtejszín
- 100 g szalonna apróra kockázva
- 100 g vaj
- 1 ek petrezselyemzöld finomra aprítva
- 1 ek kakukkfű
- Só, bors
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát olvasztott vajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a gombát, és rövid ideig süssük.
-
Lépés 3
A főtt burgonyát keverjük össze a krémtejszínnel, szalonnával, zöldfűszerekkel, adjuk hozzá a kihűlt gombát, és ízlés szerint fűszerezzük.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. A tésztát széltében vágjuk három egyforma részre. A széleket felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Mindegyik tészta közepére halmozzunk a töltelékből, majd mindkét oldalról hajtsuk fel a tésztát, a végeket zárjuk le, végül a réteseket tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranysárgára.
Használjunk húsos császárszalonnát vagy bacont, hogy még finomabb legyen!