Gombás torta

Gombás torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 – 40 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az étolajat forrósítsuk fel, és az apróra vágott újhagymát a gombával együtt süssük át. Adjuk hozzá a sonkát és paradicsomot és rövid ideig pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel és majorannával fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Helyezzük a sütőpapírral együtt kitekert tésztát kb. 30 cm átmérőjű formába, a szélekből formázzunk kb. 2 cm magas keretet. A kész masszát helyezzük a tésztára.

  4. Lépés 4

    A tojássárgáját a tejszínnel, reszelt sajttal keverjük össze, sóval, borssal fűszerezzük és öntsük a masszára. A tetejére csíkokra vágott tésztából készítsünk rácsot, felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 40 perc alatt süssük ropogósra!

Tipp

Szendvicssonka helyett bacont is használhatunk, csak pirítsuk meg, hogy ropogós és ízletes legyen!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!