Gombatorta
Ebben a receptben a gomba, a sonka, a póréhagyma és a paradicsom egy kiadós tortát alkot. Friss, omlós quiche tésztánkkal pillanatok alatt az asztalra varázsolhatod ezt a ínycsiklandó egytálételt, ebédre vagy vacsorára, az egész családnak vagy vendégeidnek.
- kb. 50 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 gombatortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 400 g csiperke gomba negyedelve
- 1 póréhagyma karikákra vágva
- 200 g főtt sonka kockákra vágva
- 100 g koktélparadicsom szeletelve
- 200 ml tejszín
- 3 tojás
- 1 tk. majoranna
- őrölt só, bors és szerecsendió
- Őrölt kömény
- Kevés olaj a forma kenéséhez
- szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát egy kiolajozott formába (ø 24-26 cm) terítjük. A lelógó részeket a szélére visszahajtjuk
-
Lépés 3
Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 4
Közben a gombát és a póréhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a felkockázott sonkát, koktélparadicsomot és az elősütött tésztára öntjük.
-
Lépés 5
A tejszínt a tojással összekeverjük, majoránnával, sóval, borssal, szerecsendióval és köménnyel ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük.
-
Lépés 6
A sütőben további 25 percig sütjük.
Vegetáriánus variáció: sonka helyett használjunk füstölt tofut.