Görög spenótos rétes
- 30 - 35 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 25 perc
Hozzávalók:
- 2 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 500 g spenót blansírozva
- 125 g juhsajt kockákra vágva
- 1 fej vöröshagyma csíkokra vágva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 3 db koktélparadicsom
- friss kakukkfű
- Só, bors ízlés szerint
- olaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A juhsajtot, spenótot, hagymát és fokhagymát óvatosan keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztalapokat helyezzük egy kikent sütőformába úgy, hogy a tésztaszélek egy kicsit kilógjanak. A tésztalapok közé mindig kenjünk egy kis olajat.
-
Lépés 4
A tölteléket tegyük a tésztára, erre tegyük a koktélparadicsomokat és a kilógó tésztaszéleket hajtsuk rá. A maradék tésztalapokat is helyezzük a töltelékre és igazgassuk el. Olajjal spricceljük meg és friss kakukkfűvel szórjuk meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 - 35 percig süssük, míg a tészta aranysárga nem lesz.
Friss fetasajtos vagy mozzarellás zöldsalátával tálaljuk paradicsommal, olívabogyóval, olívaolajjal megöntözve.