Grillezett zöldséges pizza
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 10 dkg cukkini kockákra vágva
- 10 dkg padlizsán kockákra vágva
- 10 dkg kaliforniai paprika kockákra vágva
- 4 ek. pesztó
- 2 gerezd fokhagyma tisztítva, aprítva
- 5 dkg mozzarella reszelve
- 3-4 ek. olívaolaj
- friss bazsalikom
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd a lángról félrehúzva beleszórjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, a padlizsánt és a kaliforniai paprikát, sóval, borssal fűszerezzük és félig roppanósra előgrillezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a széleket kb. 1 cm szélességben visszahajtjuk, hogy egy kis peremet kapjunk. Megkenjük a pesztóval és megszórjuk a grillezett zöldségekkel. Végül mozzarellával és bazsalikommal meghintjük a tetejét.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt megsütjük. Néhány friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Okos ötlet: Kínálhatunk mellé pirított magokkal, valamint balzsamecettel és olívaolajjal meglocsolt friss salátát is.