Grissini
0 Bewertungen
- 7 - 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 5 perc
Hozzávalók 50 - 60 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro pizzatészta 730 g
- 3 ek liszt
- 1 tál
- 2 ek víz
- 100 g világos szezámmag
- 100 g sötét szezámmag
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a munkalapra, a felületét egyenletesen szórjuk meg liszttel, fordítsuk meg, és a sütőpapírt óvatosan húzzuk le a tésztáról.
-
Lépés 3
A tésztát vízzel kenjük meg, szezámmaggal (világos és sötét) szórjuk meg, és vágjuk fel 50 - 60 csíkra.
-
Lépés 4
Az így elkészített grissinit tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 7 - 10 perc alatt süssük készre.
Tipp
Sütés előtt kevés vízzel kenjük meg, és ízlés szerint zöldfűszerekkel, fűszerekkel, curryvel, paprikával, tökmaggal vagy sóval szórjuk meg.