Gyümölcsös – túrós szelet
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 - 16 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 250 g túró
- cukor ízlés szerint
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 3 db őszibarack
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót ízlés szerint édesítsük cukorral, keverjük hozzá a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját.
-
Lépés 3
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, kenjük rá az édesített túrót.
-
Lépés 4
Az őszibarackot vágjuk vékony szeletekre, a szeleteket fektessük a túrós töltelékre, majd az így előkészített süteményt tegyük előmelegített sütőbe.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 6
Miután kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp
Őszibarack helyett próbáljuk ki más, idény szerinti gyümölccsel is. Kínálhatjuk vaníliasodóval vagy gyümölcsszósszal.