Gyümölcsös szívek túrós krémmel
Egyszerű, isteni finom szívek túróval és friss gyümölcsökkel leveles tésztából. Friss leveles tésztával pillaantok alattt elkészíthető desszert.
- 15 - 20perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 7 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 125 g túró
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1/2 kezeletlen narancs lereszelve, kipréselve
- 300 g vegyes bogyós gyümölcs (pl. málna, áfonya, szeder, eper)
- 1 tojás a kenéshez felverve
- Friss menta a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előkészítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Egy nagy, szív alakú formával 14 szivet szúrun ki szorosan a tésztából. 7 szívnek a közepét egy kisebb szív formával szúrjuk ki. Mindegyiket megkenjük tojással.
-
Lépés 3
A teli szívekre pontosan ráillesztjük a kilyukasztott sziveket. A kicsi szíveket tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztaszíveket. Hűlni hagyjuk.
-
Lépés 5
A túrót a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és a narancslével simára keverjük.
-
Lépés 6
A kihűlt falatkákat megtöltjük a krémmel, kidíszítjük friss gyümölcsökkel és megszórjuk mentával.
Az apró tészta szíveket beleszúrhatjuk a krémbe, vagy szabadon hagyhatjuk.