
Gyümölcsös tartelette variációk
Gyümölcsös desszertet keresel? Próbáld ki ezt a gyümölcsös tartelette variációt málnával és cseresznyével. Omlós tésztánkkal a desszert is nagyon egyszerűen elkészíthető!
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 45 perc
Hozzávalók 8 gyümölcsös tartelette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 4 zselatin lap
- 150 g natúr joghurt
- 50 g cukor
- 150 g habtejszín
- 125 g málna
- 1/2 üveg cseresznye kompót
- kevés vaj a sütéshez
- szárított hüvelyesek a vaksütéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 téglalapra vágjuk. A tésztákat kivajazott tartlet formákba tesszük.
-
Lépés 3
A sütőpapírt 8 téglalapra vágjuk, majd a tésztákra tesszük, ráöntünk szárított hüvelyeseket és kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 4
A tortákat hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formákból.
-
Lépés 5
A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben a natúr joghurtot a cukorral összekeverjük és a habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatint jól kinyomkodjuk, és a joghurt felével összekeverjük. Ezután egészet belekeverjük a maradék hideg joghurtba, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
-
Lépés 6
Néhány szem cseresznyét teszünk a torták felébe, majd beletöltjük a krém felét.
-
Lépés 7
A málnát villával vagy habverővel jól összenyomkodjuk és a maradék joghurttal összekeverjük. A krémet a maradék tortákba töltjük.
-
Lépés 8
Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Közvetlenül tálalás előtt díszítjük bogyós gyümölcsökkel.
A tartelette-éket jó előre is elkészíthetjük, és a krémmel bármikor frissen megtölthetjük.