Gyümölcstorta
Mindegy gyerek kedvence és mindössze 12 perc alatt össze lehet dobni: gyümölcstorta leveles tésztából. Használj hozzá bármilyen bogyós gyümölcsöt.
- kb. 12 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 ek cukor
- 250 g krémsajt vagy mascarpone
- 3 cs. vaníliacukor
- 1 narancs héja reszelve, levét kinyomva
- friss szezonális gyümölcsök pl. bogyós gyümölcsök, őszibarack, kivi, stb.
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és villával szurkáljuk meg. A tésztát kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a cukorral. Vágjunk ki egy kört belőle.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőbe tesszük (a kört és a széldarabokat is) és a középső sínen kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Időközben 2 - 3-szor a villával nyomkodjuk vissza a felemelkedő részeket. Ha kész, vegyük ki a tésztát és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
Amíg sül, a túrót, a vaníliacukrot, a narancs levét és a reszelt héját keverjük simára.
-
Lépés 5
Oszlassuk el a krémet a tésztán és tegyük rá a szeletelt gyümölcsöket. Díszítsük a megsült széldarabkákat is, és szolgáljuk snack-ként.
Ha kivit, ananászt vagy papayat tennél a tortára, gyorsan edd meg, mielőtt megsavanyodik a tejtermékkel érintkezve! Vagy válassz más gyümölcsöket, tökéletes választás a bogyós
gyümölcsök!