Habos linzerkarika
0 Bewertungen
- 12 - 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12-16 karikához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 120 g porcukor
- 150 g dió darálva
- 2 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 ek lekvár
Ezzel készítsd:
Ezzel is elkészítheted
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, pogácsaszaggatóval szaggasunk belőle kis korongokat.
-
Lépés 3
A habhoz a tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá, apránként adjuk hozzá a porcukrot, végül óvatosan keverjük hozzá a darált diót is.
-
Lépés 4
A kész masszát töltsük habzsákba, és vigyük fel a linzerkorongokra. A sütik közepére tegyünk egy csepp lekvárt.
-
Lépés 5
A süteményeket 180 °C-ra előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük készre.
Tipp
Az elkészült linzerkarikákat vaníliás porcukorral szórjuk meg!