Habroló cukrász habbal
- kb. 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 db-hoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g vagy 1 duplacsomag 540 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 5 tojásfehérje
- 200 g finomszemcsés kristálycukor
- 80 g porcukor
- 80 ml víz
- 1 tojás kenéshez
- Kevés olaj a formák kenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát hosszában vágjuk fel 2,5 cm széles csíkokra.
-
Lépés 3
A tésztacsíkokat srégen, fedéssel tekerjük olajjal megkent roládformára. A roládokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg tojással.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 5
A roládokat sütés után hagyjuk kicsit hűlni, és langyosan húzzuk le a formákról.
-
Lépés 6
A vizet és a finomszemcsés kristálycukrot keverjük össze, és a cukros masszát 2 - 3 percig főzzük.
-
Lépés 7
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá. A porcukrot apránként adjuk hozzá és keverjük össze.
-
Lépés 8
A folyékony forró cukrot lassan öntsük a felvert habhoz, a habverővel középső fokozaton keverjük, végül néhány percig magas fordulaton keverjük, amíg a hab szilárd masszává nem áll össze.
-
Lépés 9
A habot még langyosan töltsük a kihűlt roládokba habzsák segítségével.
A nagyon édesszájúaknak: a habrolókat tálalás előtt hintsük meg porcukorral!