Hagymás – olívás sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 sütőformához:

  • 3 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 2 kis fej hagyma szeletekre vágva
  • 1 köteg újhagyma 1cm vastag karikákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 2 ek olívaolaj
  • 2-3 ek méz
  • Só, bors ízlés szerint
  • 4 ek fekete olivabogyó

Az öntethez:

  • 200 g friss kecskesajt ízlés szerint
  • 150 g krémtejszín
  • 4 tojás
  • kömény őrölve
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, a hagymát futtassuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát és az újhagymát, pirítsuk át, vegyük le a tűzről, csorgassuk rá a mézet, sózzuk és borsozzuk.

  3. Lépés 3

    Az öntethez a friss kecskesajtot, krémtejszínt és tojást keverjük habosra, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A réteslapokat vajjal kenjük át, helyezzük vajjal kikent sütőformába úgy, hogy a tészta körben kicsit kilógjon. A hagymás tölteléket rakjuk a tésztára, az öntetet öntsük rá, szórjuk rá az olajbogyót. A kilógó tésztaszéleket igazítsuk, majd vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben, középső sínen süssük kb. 30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Tipp

Kecskesajt helyett használhatunk mozzarella sajtot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!