Hagymás quiche
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 1 quiche-formához (Ø 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 nagy fej hagyma hámozva, vékony karikákra vágva
- 2 ek. olaj
- 1 ek. köménymag
- 230 g lágy tofu
- 3 ek. liszt
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 10 bébirépa
- 1/2 csokor petrezselyem apóra vágva
- őrölt só és bors
- rukkola a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymakarikákat az köménymaggal egy kis olajban lassan megdinszteljük, sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A lágy tofut összekeverjük a liszttel, a szerecsendióval és a petrezselyemmel, és egy kevés sóval ízesítjük.
-
Lépés 4
Forraljunk fel vizet, és a bébirépákat körülbelül 3 percig főzzük benne.
-
Lépés 5
A tofu-keveréket a dinsztelt hagymakarikákkal összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy kivajazott tortaformába tesszük. A kilógó tésztaszéleket hajtsuk vissza.
-
Lépés 6
A tészta alját villával megszurkáljuk, majd ráöntjük a tofus-hagymás keveréket. Helyezzük a bébirépákat csillag alakban az öntetre.
-
Lépés 7
A quiche-t a sütő alsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd rukkolával díszíthetjük.
Ha szereted a csípőst, akkor keverj a töltelékbe egy kevés chilipelyhet vagy Tabasco szószt.