hagymás quiche
Vegán

Hagymás quiche

tofuval és répával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 quiche-formához (Ø 28 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 2 nagy fej hagyma hámozva, vékony karikákra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. köménymag
  • 230 g lágy tofu
  • 3 ek. liszt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 10 bébirépa
  • 1/2 csokor petrezselyem apóra vágva
  • őrölt só és bors
  • rukkola a díszítéshez
hagymás quiche

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymakarikákat az köménymaggal egy kis olajban lassan megdinszteljük, sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A lágy tofut összekeverjük a liszttel, a szerecsendióval és a petrezselyemmel, és egy kevés sóval ízesítjük.

  4. Lépés 4

    Forraljunk fel vizet, és a bébirépákat körülbelül 3 percig főzzük benne.

  5. Lépés 5

    A tofu-keveréket a dinsztelt hagymakarikákkal összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy kivajazott tortaformába tesszük. A kilógó tésztaszéleket hajtsuk vissza.

  6. Lépés 6

    A tészta alját villával megszurkáljuk, majd ráöntjük a tofus-hagymás keveréket. Helyezzük a bébirépákat csillag alakban az öntetre.

  7. Lépés 7

    A quiche-t a sütő alsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd rukkolával díszíthetjük.

Tipp

Ha szereted a csípőst, akkor keverj a töltelékbe egy kevés chilipelyhet vagy Tabasco szószt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!