Hagymás quiche
Gyors és egyszerű, de kiadós hagymás quiche-hez csak néhány hozzávaló kell – legyen kéznél hagyma, szalonna, tojás, valamint vaj és tejszín. És persze a friss omlós quiche és linzertésztánk sem hiányozhat ebből a klasszikus hagymás egytálételből.
- kb. 65 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 1 hagymás quiche-hez (Ø 26 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 700 g vöröshagyma meghámozva és apróra vágva
- 150 g szalonna kockákra vágva
- 1 ek. kömény
- 50 g vaj
- 250 g tejszín
- 4 csokitojás
- kevés petrezselyem a díszítéshez
- őrölt só, bors és szerecsendió
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek sütőformába tesszük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk. Lefedjük egy sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 3
Közben a hagymát, a szalonnát és a köményt a vajban kb. 10 percig dinszteljük.
-
Lépés 4
A tejszínt összekeverjük a tojással és ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tejszínt összekeverjük a hagymás töltelékkel és az elősütött tésztára öntjük.
-
Lépés 5
A quiche-t a sütő középső sínén további 40 percig sütjük.
-
Lépés 6
Ízlés szerint megszórjuk friss petrezselyemmel és langyosan vagy kihűlve tálaljuk.