hagymás quiche

Hagymás quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Gyors és egyszerű, de kiadós hagymás quiche-hez csak néhány hozzávaló kell – legyen kéznél hagyma, szalonna, tojás, valamint vaj és tejszín. És persze a friss omlós quiche és linzertésztánk sem hiányozhat ebből a klasszikus hagymás egytálételből.

  • kb. 65 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 hagymás quiche-hez (Ø 26 cm):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek sütőformába tesszük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk. Lefedjük egy sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.

  3. Lépés 3

    Közben a hagymát, a szalonnát és a köményt a vajban kb. 10 percig dinszteljük.

  4. Lépés 4

    A tejszínt összekeverjük a tojással és ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tejszínt összekeverjük a hagymás töltelékkel és az elősütött tésztára öntjük.

  5. Lépés 5

    A quiche-t a sütő középső sínén további 40 percig sütjük.

  6. Lépés 6

    Ízlés szerint megszórjuk friss petrezselyemmel és langyosan vagy kihűlve tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!