Hagymatorta
Pizzatésztából készült kiadós, német hagymatortánk tökéletes rusztikus csemege hangulatos estékhez. A ropogós pizzatészta egy finom hagymás és szalonnás töltelék alapja. A baconos hagymatorta könnyen elkészíthető, főételnek vagy kiadós köretnek is ideális.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25-30 perc
Hozzávalók 1 hagymatortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g bacon apróra vágva
- 5 vöröshagyma apróra vágva
- 1 tk. kömény
- 2 ek. vaj
- 150 ml tejszín
- 1 lilahagyma
- őrölt só és bors
- kevés petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A bacont, a vöröshagymát köménnyel megszórt vajban kb. 10 percig dinszteljük, majd rövid ideig hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A tejszínt a tojással felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a hagymás keverékhez adjuk.
-
Lépés 4
A tésztát sütőpapírral együtt egy hosszúkás tepsire (kb. 30 cm x 10 cm) kitekerjük. A kilógó tésztaszéleket visszahajtjuk, majd ráöntjük a hagymás keveréket és a tetejét lilahagyma szeletekkel fedjük be.
-
Lépés 5
A hagymatortát előmelegített sütőben az alsó sínen 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.
Hosszúkás tepsi hiányában normál tepsiben is meg lehet sütni a hagymatortát.