német hagymatorta
Kiadós német

Hagymatorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Pizzatésztából készült kiadós, német hagymatortánk tökéletes rusztikus csemege hangulatos estékhez. A ropogós pizzatészta egy finom hagymás és szalonnás töltelék alapja. A baconos hagymatorta könnyen elkészíthető, főételnek vagy kiadós köretnek is ideális.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25-30 perc

Hozzávalók 1 hagymatortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 150 g bacon apróra vágva
  • 5 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk. kömény
  • 2 ek. vaj
  • 150 ml tejszín
  • 1 lilahagyma
  • őrölt só és bors
  • kevés petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A bacont, a vöröshagymát köménnyel megszórt vajban kb. 10 percig dinszteljük, majd rövid ideig hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A tejszínt a tojással felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a hagymás keverékhez adjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát sütőpapírral együtt egy hosszúkás tepsire (kb. 30 cm x 10 cm) kitekerjük. A kilógó tésztaszéleket visszahajtjuk, majd ráöntjük a hagymás keveréket és a tetejét lilahagyma szeletekkel fedjük be.

  5. Lépés 5

    A hagymatortát előmelegített sütőben az alsó sínen 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

Tipp

Hosszúkás tepsi hiányában normál tepsiben is meg lehet sütni a hagymatortát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!