Halas empanadas
Ahány ház, annyi szokás. A gasztronómia területén különösen igaz ez a mondás. A spanyol és portugál területen közkedvelt tésztabatyukra, azaz az empanadas alaptésztájára sincs két egyforma recept, a töltelék pedig ízlésünknek megfelelően lehet pikáns vagy lágyabb, mindenféle változatban találhatunk hozzá receptet. Fűszeres, húsos raguk, halak, zöldséges keverékek, krémes sajtok, de még édes lekvár is kerülhet a batyukba, a kérdés csak az, mihez van éppen kedvünk. Jó hír, hogy Neked a tésztával nem kell bajlódnod, csak töltsd meg a kedvenc hozzávalóiddal a friss pizzatésztánkat és kész is a tökéletes snack. Mi most egy tonhalas verziót hoztunk el Neked.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g halfilé pl. lazac, tőkehal (felolvasztva)
- 1 ek. olívaolaj
- 1/2 kápia paprika apróra vágva
- 1 paradicsom apróra vágva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- őrölt só és cayanne-bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A halat felkockázzuk. A paprikát, paradicsomot és fokhagymát egy kis olívaolajon megpirítunk, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a halat hozzáadjuk, majd sóval, citromlével és cayanne-borssal ízlés szerint fűszerezzük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy pohár segítségével (ø 8-9 cm) 12 kört vágunk ki a tésztából, majd vízzel megkenjük.
-
Lépés 4
Mindegyik kör közepére körülbelül 2 ek. tölteléket teszünk és félbehatjuk a tésztát. A tészta peremét villával megnyomkodjuk.
-
Lépés 5
A maradék tésztákat megkenjük vízzel, majd sóval vagy köménnyel megszórjuk, és a tésztabatyuk mellé a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.