Halloween torta
Ijesztően finom receptet keresel Halloween-ra? Édes mandulás Halloween tortánk borzalmasan finom, az alma és az őszi fűszerek keveréke teszi igazán ínycsiklandozóvá ezen a rémisztő napon is.
- kb. 45 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 tortához:
- 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 3 nagy alma apróra vágva
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 tk. fahéj
- kevés őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt szegfűbors
- 6 ek. darált mandula
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almadarabokat a vaníliás cukorral és a fűszerekkel összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába tesszük. A darált mandulát a tésztára szórjuk, majd ráöntjük az almás keveréket.
-
Lépés 4
A másik tésztát is kitekerjük, majd késsel kivágjuk a kívánt Halloween formát. Helyezzük a formát a torta tetejére, majd a torta széleit nyomkodjuk össze. Kenjük be a tészta felületét tojással.
-
Lépés 5
A tortát a sütő legalsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha vegán verziót szeretnél készíteni, tojás helyett kend be a tésztát egy kevés zabtejjel.